X. Garam menti verbunktalálkozó


X. Pohronská verbovačka

ALIGVÁROM!

XV. Népművészeti alkotóműhely 

a Garam mentén 


Bővebb információk:

Idén immár 15. alkalommal kerül megrendezésre népművészeti alkotótáborunk Aligvárom! címmel, ahol nép-táncolni és nép-zenélni vágyó
gyermekek, fiatalok közösen hódolhatnak szenvedélyüknek.

A tábor részvételi díja 50€/5 nap ( 10 €/nap).

Érkezés hétfőn (2018.8.6) 9:00 óráig a zselízi Művelődési Otthonba.

A szállás a zselízi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában lesz, matrac és lepedő biztosítva. A gyermek hozzon magával hálózsákot, kispárnát, váltóruhát, váltócipőt, tisztálkodó szereket.

Étkezés biztosítva ( reggeli, ebéd, vacsora) a zselízi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola éttermében. Hétfőn ebéddel kezdünk, pénteken pedig ebéddel zárunk. A tábor pénteken 17:00 órakor ér véget.

Jelentkezni augusztus 4-ig lehet a következő telefonszámokon: 0905 243 969, 0918 949 538 valamint e-mailben a lanc.lanc.eszterlanc@gmail.com címen.

Napi beosztás a tábor ideje alatt:

9:00 - 12:00 néptáncoktatás, népzeneoktatás, színjátszás

15:00 - 18:00 néptáncoktatás, népzeneoktatás, színjátszás, kézműves foglakozások

20:00 - 22:00 közös éneklés, táncolás

Oktatók:

Néptáncoktatás: Lengyel Szabolcs / Micsi / és Lengyelné Hoffner Nikolett

Népzeneoktatás: Alt István - hegedű, Túri András - brácsa, bőgő, cimbalom, fúvós hangszerek

Színjátszás: Gál Tamás és Kiss Szilvia

Ha a népzeneokatatásra jelentkező gyermeknek nincs saját hangszere,

mi biztosítunk a számára (hegedű, brácsa, cimbalom, furulya).

"WORD, ART AND MORE" 2018

Az Apró Kincső Gyermek Néptáncegyüttes 2018. augusztus 23-28 között, immárom negyedik alkalommal volt részese a Bulgáriában megrendezésre kerülő "World, Art and More" elnevezésű nemzetközi fesztiválnak. Ahogy az az elmúlt években is volt, az együttes idén is elhozta a fesztivál egyik díját. A fesztivált minden évben 2 alkalommal ( júniusban és augusztusban) rendezi meg a Chakarov házaspár. Néptáncegyüttesünk számtalan tehetséges csapat mellett lépett fel, s bemutatta jónéhány koreográfiáját. Bár fellépésekből nem volt hiány, jutott idő némi pihenésre és szórakozásra is.

Néhány fotó a fesztiválról hamarosan!

Az Apró Kincső Gyermek Néptáncegyüttes fesztiválon való részvételét a Művészetekért Alap támogatta.


Detský folklórny súbor sa v dňoch 23-28. 8.2018 po roku opäť zúčastnilo medzinárodného festivalu "World, Ard and More" v Bulharsku. Ako to už bolo aj predošlé roky, súbor aj tentokrát vyhral jednu z hlavných cien. Festival sa koná každý rok v dvoch termínoch ( v júni a v auguste), hlavným organizátorom sú manželia Chakarov. Detský folklórny súbor Apró Kincső vystúpil s mnohými ďalšími talentovanými skupinami či jedincami, a predviedol svoje najlepšie choreografie. Napriek tomu, že vystúpení bolo dostatočne, skupinka si našla čas aj na oddych a zábavu.

Zopár fotiek z festivalu už čoskoro!

Účasť súboru na festivale podporil Fond na podporu umenia.

Kérjük támogassa csoportjainkat adójának 2 % -val!

A Čistý Prameň n.f. - Tiszta Forrás Alap

ezúton szeretné kifejezni köszönetét mindazoknak, akik az elmúlt években erkölcsileg támogatták.

Kérjük, hogy adója 2 %-val támogassa ebben az évben is a szervezet mellett működő csoportjainkat:

az Apró Kincső Gyermek Néptánegyüttest ,
a Kincső Ifjúsági Néptáncegyüttest,
és a Gereben népi zenekart.

Pontos adataink:
Čistý Prameň n.f. - Tiszta Forrás
Mierova 40, 937 01 Želiezovce
IČO: 34076662
Právna forma: Neinvestičný fond

K Ö S Z Ö N J Ü K !

Főbb események


A verbunktalálkozó ötletét már a kezdetekkor is telitalálatnak tartottuk. Mint jelenség kínálja is magát ekként: vásár a város főterén (résztvevői a városban található civil szervezetek, de természetesen hivatásos kézművesek is árulják portékáikat), melynek forgatagában nemcsak a különböző tájegységek és nemzetiségek portékái és képviselői / a meghívott táncegyüttesek/ nyüzsögnek, hanem a régmúlt emblematikus figurái is. A főszolgabírótól kezdve egészen a lovas kocsin érkező verbuválást végző káplárig.

2017-ben már 14. alkalommal került megrendezésre népművészeti alkotótáborunk Aligvárom! címmel, ahol nép-táncolni és nép-zenélni vágyó gyermekek, fiatalok közösen hódolhatnak szenvedélyüknek. Kiemelkedően fontosnak tartjuk, hogy a megfelelő szakmaiság mellett egy vidám, családias hangulatú táborban vegyenek részt a jelentkezők.

2017-ben ismét  Zselízen került megrendezésre az Országos Népművészeti Fesztivál, immáron 51. alkalommal.

A népművészeti fesztivált 2017-ben is a Csemadok és Zselíz város társszervezésében valósult meg. A rendezvény szakmai megvalósításával a zselízi székhelyű Tiszta Forrás Alap művészeti vezetőit, Juhász Esztert és Juhász Sándort bízta meg a Csemadok Országos Tanácsa és

annak elnöke, Bárdos Gyula.