Kérjük támogassa csoportjainkat adójának 2 % -val!

A Čistý Prameň n.f. - Tiszta Forrás Alap

ezúton szeretné kifejezni köszönetét mindazoknak, akik az elmúlt években erkölcsileg támogatták.

Kérjük, hogy adója 2 %-val támogassa ebben az évben is a szervezet mellett működő csoportjainkat:

az Apró Kincső Gyermek Néptánegyüttest ,
a Kincső Ifjúsági Néptáncegyüttest,
és a Gereben népi zenekart.

Pontos adataink:
Čistý Prameň n.f. - Tiszta Forrás
Mierova 40, 937 01 Želiezovce
IČO: 34076662
Právna forma: Neinvestičný fond

K Ö S Z Ö N J Ü K !

Főbb események


A verbunktalálkozó ötletét már a kezdetekkor is telitalálatnak tartottuk. Mint jelenség kínálja is magát ekként: vásár a város főterén (résztvevői a városban található civil szervezetek, de természetesen hivatásos kézművesek is árulják portékáikat), melynek forgatagában nemcsak a különböző tájegységek és nemzetiségek portékái és képviselői / a meghívott táncegyüttesek/ nyüzsögnek, hanem a régmúlt emblematikus figurái is. A főszolgabírótól kezdve egészen a lovas kocsin érkező verbuválást végző káplárig.

2017-ben már 14. alkalommal került megrendezésre népművészeti alkotótáborunk Aligvárom! címmel, ahol nép-táncolni és nép-zenélni vágyó gyermekek, fiatalok közösen hódolhatnak szenvedélyüknek. Kiemelkedően fontosnak tartjuk, hogy a megfelelő szakmaiság mellett egy vidám, családias hangulatú táborban vegyenek részt a jelentkezők.

2017-ben ismét  Zselízen került megrendezésre az Országos Népművészeti Fesztivál, immáron 51. alkalommal.

A népművészeti fesztivált 2017-ben is a Csemadok és Zselíz város társszervezésében valósult meg. A rendezvény szakmai megvalósításával a zselízi székhelyű Tiszta Forrás Alap művészeti vezetőit, Juhász Esztert és Juhász Sándort bízta meg a Csemadok Országos Tanácsa és

annak elnöke, Bárdos Gyula.